منوی دسته بندی

سندرم صندلی گهواره‌ای چیست؟

rocking chair syndrome

احتمالا برای همه ما بارها و بارها پیش آمده است که کاری را مدت‌ها بدون هیچ نتیجه و فاید‌ه‌ای انجام دهیم. انگار که روی یک صندلی گهواره‌ای نشسته باشید، مدام تکان بخورید و در حال حرکت باشید بدون آنکه هیچ نتیجه‌ای حاصل شود. در چنین صورتی باید بگوییم که به سندرم صندلی گهواره ای مبتلا شده‌ایم. در ادامه همراه باشید تا ببینیم سندرم صندلی گهواره ای چیست و چرا سازمان‌ها به این سندرم مبتلا می‌شوند.

تعریف سندرم صندلی گهواره‌ای

سندرم صندلی گهواره‌ای زمانی اتفاق می‌افتد که بارها یک کار مشابه را انجام می‌دهید اما هیچ نتیجه و فایده‌ای برای‌تان ایجاد نمی‌شود. ممکن است شما سرعت انجام کارها را افزایش دهید اما باز هم هیچ تفاوتی حاصل نشود و کاری از پیش نرود. چرا که انرژی زیادی مصرف می‌کنید، اما هنوز هم همان کارها را به صورت تکراری انجام می‌دهید و کار متفاوت‌تری را امتحان نکرده‌اید.

چرا سندرم صندلی گهواره‌ای در سازمان‌ها اتفاق می‌افتد؟

اگر شما با مشکلی در سازمان خود مواجه شده‌اید، یک کاری را بارها و بارها برای حل آن انجام داده‌اید اما همچنان به هیچ نتیجه‌ای نرسید؛ یعنی اینکه باید تغییر کنید و راه‌حل متفاوت‌تری را در پیش بگیرید. معمولا در سازمان‌ها زمانی سندرم صندلی گهواره ای اتفاق می‌افتد که کارکنان یک سازمان نتوانسته باشند ایده‌های خود را عملی کنند یا از تغییر روش‌های گذشته بترسند. در چنین حالتی یک کاری را حتی اگر اشتباه باشد، بارها و بارها بدون اینکه به نتیجه‌ای برسند تکرار می‌کند.

کارکنانی که به این سندرم مبتلا هستند، حتی ممکن است که به ظاهر خود را پویا و در حال حرکت نشان دهند، اما درحقیقت کارهایی که انجام می‌دهند هیچ سودی برای سازمان ندارد و فقط آن‌ها را مشغول نگه می‌دارد. درحقیقت آن‌ها از عمل کردن، تغییر و اجرای ایده‌ها می‌ترسند. این تظاهر کارکنان به کار کردن، می‌تواند مثل یک اپیدمی در کل سازمان منتشر شده و مانع از پیشرفت و حرکت سازمان شود.

منبع: کانال تلگرامی ترفند مدیریت

hamedkianmarz وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *